Celkový počet zobrazení stránky

piatok 14. novembra 2014

Jennifer Probstová: Manželský zväzok



            Pre milovníkov romantických príbehov je Jennifer Probstová už dobre známou autorkou. Na Slovensku ju poznáme  najmä vďaka sérii erotických romancí zo súčasnosti Marriage to Billionaire:  Dohodnuté manželstvo, Manželská pasca a Manželský omyl, ktoré sa všetky stali bestsellermi.  Manželský zväzok je v poradí už štvrtá časť série a drží si líniu predchádzajúceho konceptu. Kostru príbehu tvorí vzťah dvoch ľudí, ktorí sa k sebe nejakým spôsobom pripútajú a nedokážu sa od seba odlúčiť. V tejto časti je dej zameraný na najstaršiu dcéru rodiny Conteových , Juliettu. Aj tento raz je do toho zapletená tajomná kniha kúziel, ktorá má pričarovať lásku. Magická stránka je však v tomto prípade odsunutá úplne do pozadia. Hlavným ťažiskom príbehu je ľúbostný vzťah Julietty a Sawyera.
            Riadenie rodinného podniku – cukrárne a pekárne La Dolce Famiglia a presadenie sa v krutom svete biznisu bolo pre Juliettu  splnením životného  sna. Jej otec bol na ňu hrdý a bol šťastný, že podnik sa dostal do správnych rúk. Julietta Conte sa dokázala presadiť aj tam, kde veľa mužov stroskotalo, hoci občas narazí aj na predsudky obchodných partnerov. Bohatý americký podnikateľ Sawyer Wells by rád otvoril sieť hotelov Purity, ktorá by bola známa svojou exkluzivitou a navrhuje Juliette , aby sa jej podnik stal výhradným dodávateľom pekárenských produktov pre túto sieť. Po osobnom stretnutí ho Juliette zaujme natoľko, že túži nielen po zmluve s jej spoločnosťou, ale aj po Juliette samej. Navonok chladná a racionálna manažérka je pre Sawyera  výzvou. Cíti, že pod maskou jej kultivovaného zovňajšku je skrytý  horúci vulkán, ktorý chce prebudiť. Julietta sa tiež začína cítiť osamelá, ale jej doterajšie vzťahy jej nepriniesli šťastie a sexuálne  uspokojenie, tak neverí, že by sa to mohlo zlepšiť.
Sawyer využije slabosť Julietty , ktorá v biznise chce mať rozhodujúce slovo a ponúkne jej  návrh, ktorý ona nevie odmietnuť. Poskytne jej rozhodujúce  právomoci v ich obchodnom vzťahu výmenou za noc strávenú s ním, ale iba  pokiaľ sa mu nepodarí priviesť ju aspoň dva krát za noc k orgazmu. Musí sa mu však podriadiť a urobiť všetko o čo ju počas tejto noci požiada. Z tejto jednej noci , počas ktorej sa Julietta  prakticky naučila o sexe a svojej sexualite viac, ako za  všetky roky doteraz ,sa rodí nový vzťah, ktorému sa však obaja bránia. Sawyer má výčitky za svoje zlyhania v minulosti a má pocit, že si Juliettu nezaslúži. Ona vidí, ako sa Sawyer bráni citovému pripútaniu a myslí si, že je pre neho iba jednou z mnohých. Vo chvíli, keď je Julietta rozhodnutá ukončiť sexuálny pomer so Sawyerom, zasiahne osud. V tomto prípade vo forme Juliettinej matky, ktorá donúti oboch aktérov, aby sa vzali. Ani jeden z nich netuší, ako to bude ďalej fungovať. Budú sa v manželstve cítiť v bezpečí, alebo naopak, ako v pasci, z ktorej sa budú snažiť obaja uniknúť?
            Autorka sa zamerala na aktuálnu problematiku úspešných žien, ktoré sú samé a márne hľadajú partnera, ktorý by dokázal psychicky stráviť ich úspech. Stredobodom je túžba ovládať a byť ovládaným. Splnenie tejto túžby pri tej správnej osobe ukazuje, aká dôležitá je dôvera. Nielen k partnerovi, ale hlavne aj v samu seba. V Manželskom zväzku sa to týka nielen lásky, ale aj priateľstva. Príbeh ukazuje silu rodiny, lásky a túžby byť milovaným, zároveň aj strach, že si to všetko z nejakých dôvodov nezaslúžime. Jennifer sa podarilo napísať román, ktorý je okorenený erotikou, iskrením a napätím, bez toho, aby to skĺzlo do gýčovitej formy ,alebo pornografie.
Ak Vás kniha zaujala kúpite ju na tomto odkaze: Manželský zväzok

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára