Celkový počet zobrazení stránky

streda 16. apríla 2014

J. R. Wardová: Žiadostivosť


Sedem smrteľných hriechov. Sedem duší, ktoré je treba oslobodiť. Nastáva ďalší zápas medzi nebom a peklom o ľudskú dušu, ktorý v konečnom dôsledku rozhodne o všetkom.
                Prečo má výsledok taký fatálny význam ?
Stvoriteľ je už nespokojný s nerozhodným výsledkom doterajšieho zápasu dobra a zla , tak vydal rozkaz k rozhodujúcemu súboju v siedmich kolách. V tomto poslednom rozhodujúcom zápase je nutné v kľúčovom okamžiku ovplyvniť sedem duší tak, aby sa priklonili buď k dobru, alebo naopak ku zlu. Podľa pravidiel súťaže to môže urobiť iba Jim Heron , momentálne člen  tímu padlých anjelov , ktorý má za úlohu spasiť duše siedmych ľudí, ktorí podľahli niektorému zo siedmych smrteľných hriechov. V jeho úsilí sa mu snaží zabrániť Devina, démon bojujúci na strane pekla. Víťazom sa stane ten, kto pre svoju stranu získa minimálne štyri duše a potom berie všetko – získa moc nad zvyškom duší.  Žiadostivosť je druhá časť úspešnej série“ Pád anjelov“ , nasledujúca po prvej časti, s názvom “Chamtivosť“. J.R. Wardová sa tejto sérii fantasy pre dospelých prejavuje ako skúsená autorka. Kniha je predovšetkým akčná, má detektívne prvky, ale na svoje si prídu aj obdivovatelia erotických scén. Množstvo ďalších zvratov a prekvapení  a odpovedí na otázky  si autorka necháva na zvyšné časti série, tak pre čitateľa zostávajú zatiaľ otvorené.
                Všetko nasvedčuje tomu, že nasledujúcim smrteľníkom, o dušu ktorého prebehne druhé kolo zápasu je Isaac Rothe. Je to zbeh zo špeciálnej armádnej jednotky, bývalý zabijak, ktorý už nedokáže plniť rozkazy na likvidáciu obetí. Morálnu dilemu rieši útekom z armády, ale vie, že jeho veliteľ ho bude chcieť za každú cenu chytiť, alebo aspoň umlčať. Vie totiž príliš veľa . Nedostatok financií Isaac rieši účasťou na nelegálnych zápasoch v ringu, kde vďaka svojmu výcviku súperov bez ťažkostí poráža. Pri policajnej razii ho však zadržia a uväznia. Obhajobu v jeho prípade dostane na starosť príťažlivá advokátka Grier Childová.
           Pri prvom stretnutí však medzi nimi preskočí iskra, čo spôsobí veľa nových komplikácií v už aj tak neľahkom Isaacovom živote. Jej pôvab vyvolá v Isaacovi city, na ktoré nemá pri svojej komplikovanej životnej situácii nárok. Vie , že svojou spoločnosťou Grier vystavuje nebezpečenstvu zo strany svojich prenasledovateľov, tak sa snaží rýchlo vyrovnať účty a čo najskôr zmiznúť. Iba že Isaac  sa Grier tiež zapáčil, a ona patrí k ženám, čo sa nikdy nevzdávajú. Stále verí, že je možné pomôcť aj beznádejným prípadom a s plným nasadením sa o to snaží. V minulosti sa jej síce nepodarilo zachrániť svojho brata Daniela pred jeho závislosťou na drogách, a smrťou predávkovaním, ale tento neúspech ju iba o to viac motivuje,  obetovať svoj čas a energiu pre nešťastníkov vo väzení.
                 Po spoločne strávenej noci medzi Grier a Isaacom začne medzi nimi romantický vzťah a nechýbajú ani horúce erotické scény. Jim Heron vyhľadá Isaaca, varuje ho pred hroziacim nebezpečenstvom a rozhodne sa mu v jeho zložitom položení pomôcť. No situácia sa každým okamihom stále viac komplikuje a dej smeruje k nečakanému finále.      Vyhrajú v druhom kole anjeli, alebo démoni ? Odpoveď na túto otázku zistí čitateľ na konci románu. A pre fanúšikov celej série zostáva tešiť sa na ďalšie pokračovanie.  Ak vás kniha zaujala kúpite ju na tomto odkaze - bux.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára