Celkový počet zobrazení stránky

utorok 13. augusta 2013

Danielle Trussoniová: Angelopolis

  Je to vlastne pokračovanie bestselleru Angelológia. Tí, čo čítali prvú časť majú už celkom dobrú predstavu o hlavných postavách Evangeline s Verlainem. Dej sa však posúva v čase o vyše  desať rokov ďalej, a keďže všetko sa mení a  podlieha vývoju, tak  ani naši hrdinovia nie sú už takí, ako bývali...
V knihách Danielle Trussoniovej svet nie je taký, ako sa nám zdá. Obklopuje nás tu vrstva nadprirodzenej aktivity, ktorá je pre nás síce neviditeľná, ale dôsledne ovplyvňuje náš každodenný život. Väčšina ľudí si ani neuvedomuje túto skutočnosť, že duchovia rôznych schopností a vlastností žijú medzi nami a ovplyvňujú tak dejiny ľudstva.

Z Verlaineho sa pod vedením Bruna, riaditeľa parížskej kancelárie Angelologickej spoločnosti , stal elitný lovec anjelov. Je jedným z Brunových  najlepších žiakov a v tomto poslaní  mu výdatne pomáha pozoruhodná schopnosť vidieť anjelov voľným okom, bez pomôcok. Silnou motiváciou je aj pocit zrady zo strany Evangeline a potreba pomsty.Verlaine dúfa, že raz ju dolapí, alebo zabije, pretože sa pridala k nepriateľom . Bola láskou jeho života, tak pre neho predstavuje o to väčšie nebezpečenstvo.
Potom sa nájde v Paríži pod Eiffelovou vežou mŕtve telo, v kaluži modrej krvi, roztrhané na kusy , s dokladmi na meno Evangeline Cacchiatoreovej.
Verlaine bol z toho zaskočený a zmätený a keď o pár dní neskôr stretol Evangelinu živú, nedokázal jej ublížiť. Dokonca sa s ňou aj porozprával a snažil sa jej porozumieť. No kým sa dostali k podstate,  Evangeline podľahla útoku temného anjela a tento ju uniesol z dosahu Verlaineho. Stopa smeruje do Ruska a Verlaine s Brunom sa rozbehnú zachrániť Evangeline a zároveň zistiť pravdu o jej podstate.

Dej rýchlo postupuje, v štýle špionážneho románu, kde hrdina bojuje s nadprirodzenými nepriateľmi a ich ďalšími spojencami. Naháňačka  sa rozbieha z Paríža do Sankt Peterburgu a od brehov Čierneho mora v Bulharsku , až po nekonečné sibírske pláne.
Z historického hľadiska sa dozvedáme o tajomstvách cárskej rodiny Romanovcov, detailne sa rozoberajú Rasputinove nadprirodzené schopnosti a ich zdroj. Ich nadprirodzený pôvod vysvetľuje niektoré čudné, historicky zaznamenané momenty  a potvrdzuje teóriu o tajnej histórii sveta. Dobre do deja zapadá aj zmienka o Fabergého vajciach, zhotovených pre cársku rodinu ako šperky, ktoré majú prekvapujúci účel.
Kniha má v sebe zakomponovanú vhodnú čiastku fantasy, historického románu, thrilleru  a celé to podčiarkuje príbeh lásky hlavných postáv.
Nevýhodu, že dej nie je touto knihou definitívne ukončený a teda nie je jasné, ako to s hlavnými hrdinami skončí, nám vynahrádza fakt, že sa môžeme tešiť na ďalšie pokračovanie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára